//
Top Tasks

Information is an enabler for something else

In het Engels kan je die zin in minder woorden zeggen. Informatie kan je inzetten om mensen andere dingen te laten doen. Mensen gebruiken informatie voor de taak die ze willen uitvoeren. En dat is dan ook de essentiële rol van het internet.

Als we een reis willen boeken, is de taak de bestelling. Om die te kunnen uitvoeren, hebben mensen informatie nodig. Veel informatie, over bestemming, prijs, paspoort, gewicht van de bagage, noem maar op. En al die informatie willen we toegeschoven krijgen tijdens het proces van bestellen. Want we zijn naar die site gegaan met de bedoeling te boeken.
Vinden we die informatie niet of niet op tijd, dan proberen we allicht meteen of volgende keer een andere, concurrerende site uit. Want zonder die informatie bestellen we niet.

Wie een product zoekt – een smartphone, een cadeau, een professionele lasergestuurde meter, vul zelf maar in – zoekt zoveel mogelijk informatie daarover voor zijn doelstellingen: weten of het het juiste product is, of het alles heeft wat je ermee wil doen, prijs, leveringstijd, garantie, enz.

Bedrijven hebben er dus belang bij die informatie die de zoektocht nuttig maakt voor de bezoeker, bereikbaar op hun site te zetten. Die informatie is immers de enabler van de taak.

Je kan ook nog verder gaan. Je kan algemeen nieuws, blogs, reviews, handleidingen, ratings, enz. toevoegen. Als die relevant zijn, zullen ze de bezoeker helpen (en dus enabler zijn) in zijn taak. Als ze niet relevant zijn, jagen ze hem alleen maar weg.

Informatie wordt verwacht gratis te zijn. De gebruiker ziet ze als een stap naar zijn einddoel, en voor dat doel kan worden betaald.

Als de aanbieder de nuttige informatie alleen maar als een niet te vermijden kost ziet, enablet hij waarschijnlijk niet genoeg. Want met die informatie schenk je aandacht aan de gebruiker. Zijn aandacht hebt je op of buiten het internet getrokken, je hebt hem nu bij je. Geef hem dan zoveel mogelijk nuttige informatie, niet naast, maar tijdens de zoektocht of de bestelling. Informatie maakt de taak van de bezoeker tot een nuttige ervaring. En is de grondstof waarmee het bedrijf de bezoeker converteert tot een klant.

Advertisements

About Toon Lowette

Customer is not king on the internet, he is dictator. Online services are successful if they allow the customer to do what he came for efficiently and without confusion. Toon Lowette is online publishing consultant in the Customer Carewords network of Gerry McGovern. Task management is the central issue. We teach websites to manage the task, not the content, not the technology. We teach websites to become relentlessly customer centric.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Geef uw e-mailadres om deze blog te volgen en e-mail te krijgen als nieuwe artikels worden gepubliceerd.

Toon on Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements
%d bloggers like this: