//
Toptaken

Windows 8 wordt spectaculair, zo te zien

Als dit de nieuwe Windows 8 op tablets wordt, dan maakt Microsoft een grote sprong voorwaarts, zelfs een tijdje voor de concurrentie uit. Met je twee duimen ongeveer alles besturen en een hoop nieuwigheden die touch-besturing nog intuïtiever maken dan we nu gewoon geworden zijn.

Wat meer is: uit het filmpje bij Gizmodo (behoorlijk spectaculair) durf ik vermoeden dat er een hoge dosis van taakgerichtheid aan de basis van de ontwikkeling ligt. Niet het taakmanagement dat we kennen vanuit IT, waarbij het besturingssysteem centraal staat en de opening, beheer en verwerking van de taken regelt.

Maar echte customer-centric taakgerichtheid. Waarbij vanuit het ontwerp is nagedacht over welke taken gebruikers van de tablets willen gaan uitvoeren op hun toestel, en hoe ze dat willen doen.

Telkens we een toestel of een website zeer efficiënt en goed vinden, komt het op hetzelfde neer. Het zijn websites of toestellen die vanuit de behoeften en taken van de gebruiker redeneren, niet vanuit de organisatie of vanuit de technologie.

Op basis van deze berichtgeving van Gizmodo (en nog meer dezer dagen, n.a.v. de CES-beurs in Las Vegas) ben ik hoopvol over Windows 8. iOS en Android sporen de grote moloch aan tot innovatie. Wie kan daar tegen zijn?

Advertisements

About Toon Lowette

Customer is not king on the internet, he is dictator. Online services are successful if they allow the customer to do what he came for efficiently and without confusion. Toon Lowette is online publishing consultant in the Customer Carewords network of Gerry McGovern. Task management is the central issue. We teach websites to manage the task, not the content, not the technology. We teach websites to become relentlessly customer centric.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Geef uw e-mailadres om deze blog te volgen en e-mail te krijgen als nieuwe artikels worden gepubliceerd.

Toon on Twitter

Advertisements
%d bloggers like this: